Sevgili Öğrencilerimiz,
2024 yılı itibariyle kuruluşunun 48. Yılını kutlamanın heyecanını yaşadığımız Yüksekokulumuz, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Antalya Meslek Yüksekokulu olarak 1976 yılında kurulmuş ve 1982 yılında Akdeniz Üniversitesine katılmıştır. 1993 yılında ise Antalya Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler MYO olarak ikiye ayrılmıştır. Dolayısıyla okulumuz 1993 yılından bu yana Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuzun yerleşke alanı 27,000 m2 olup eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü alan ve personel ofislerinin olduğu kapalı alan ise 8,000 m2dir. Yüksekokulumuzda halen 61 öğretim elemanı ve 24 idari personel olmak üzere toplam 85 personel bulunmaktadır. Yaklaşık 6000 öğrencisiyle yüksekokulumuz üniversitemizin en fazla öğrenciye sahip birimidir. 2024 yılı itibariyle; yüksekokulumuzda 13 örgün öğretim ve 1 uzaktan eğitim programı olmak üzere toplam 14 programda eğitim-öğretim yapılmaktadır. Söz konusu programlar; 5 Blok, 27 derslik, 4 bilgisayar laboratuvarı ve 2 adet çok amaçlı konferans salonunda sürdürülmektedir.
Yüksekokulumuz her yıl düzenlenen "Geleneksel Pilav Günü" ve "Kariyer Günü" en köklü gelenekleriyle öğrencilerimizi, mezunlarımız ve sektör paydaşlarımız ile buluşturmaktadır. Sosyal Bilimler MYO ailesi olarak köklerimizde böyle bir gelenek olduğu için mutlu ve gururluyuz. Geleneklere sahip çıkılması ve sürdürülmesini, kurumsallaşma, aidiyet duygusu ve vefalı olma noktasında çok önemsiyoruz. Ayrıca 2022 yılında kurmuş olduğumuz Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SOBİLMED) derneğimizle öğrencilerimiz ve mezunlarımız için bir başka önemli adım atılmıştır. Yüksekokulumuzda yürütülen eğitim-öğretim programlarımızla öğrencilerimize gerekli olan üst düzey bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırma en temel amacımızdır. Öğrencilerimizin analitik düşünen, yeni oluşum ve değişimlere hızla ayak uydurabilen ve nitelikli mezunlar olmalarını sağlama yanında kişisel gelişimlerini destekleyecek etkinliklerin yapılmasını da çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi ülkelerin dünyada söz sahibi olmalarında en önemli unsur, nitelikli insan işgücüne sahip olunmasından kaynaklanmaktadır. Bu noktada Meslek Yüksekokulları nitelikli iş gücü oluşturmaya katkı sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak görülmektedir. Çünkü mesleki eğitim-öğretimde yaparak öğrenme, ya da bilmeyi, yapabilmeye çevirmek esastır. Dolayısıyla mesleki eğitim; teorik eğitimi, pratik eğitimle tamamlama ve istihdama yönlendirebilme odaklıdır.
Günümüzde başarı ve rekabet daha çok bilgi ve beceriye bağımlı hale geldiğinden mesleki eğitimde amaç ve beklentiler mottosu artık “Ara Değil, Aranan Eleman” veya “Ara Değil, Ana Eleman” mottosudur. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman olmasının, okul-sektör işbirliği ile mümkün olduğundan hareketle öğrencilerimizin mesleki eğitimde sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikleri kazanabilmesi için sektörle ilişkilerimizin güçlü ve sürdürülebilir olması ve sektör beklentileri ile mesleki eğitim arasındaki köprünün güncel kalabilmesinin önemini biliyoruz.
Bu nedenle, sektör temsilcilerimiz ve mezunlarımız başta olmak üzere ilgili paydaşlarımızın müfredatlarımızdaki güncelleştirme süreçlerimize yapacakları katkıları çok anlamlı ve değerli buluyor, onların katkılarını çok önemsiyoruz. Sektör temsilcilerimizin ve paydaşlarımızın sürece aktif katılımı için programlarımız bünyesinde oluşturduğumuz Danışma Kurulları'nın katkılarıyla müfredatlarımızı güncellemeye ve ulusal-uluslararası meslek standartları ile uyumlu hale getirme çalışmalarını sistemli ve düzenli bir şekilde sürdürmeye özen gösteriyoruz. Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim ve altyapısı ile ilgili konulardaki güçlü destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN hocamıza çok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle…
Prof.Dr. BURHAN ÖZKAN
Yüksekokul Müdürü
Son güncelleme : 3.09.2024 12:12:29