Zorunlu İngilizce II Dersi (5i) Online Vize Sınavı Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

• Daha önceden de uzaktan eğitim şeklinde verdiğimiz İngilizce 2 dersinin vize sınavı online olarak yapılacaktır.

• Sınav 04-08 Mayıs 2020 haftasında yapılacak olup, vize sınav programı web sayfamızda yayınlanacaktır. Ayrıca oys.akdeniz.edu.tr sayfasından da duyuru olarak ilan edilecektir.

• Sınav esnasında yaşayabileceğiniz sorunları çözmek amacı ile, sorular 24 saat boyunca ulaşıma açık olacaktır. Bununla birlikte sistem yalnızca size verilmiş olan saatler arasında açık olacağı için, sizin için en uygun ve sistemin en boş olduğu saatlerde (sabah erken saatlerde yoğunluk az olmaktadır) sınava girmenizi tavsiye ederiz.

• Sınava masaüstü/dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye olunur. Mobil cihazlarından sınava girecek öğrencilerimizin mobil cihazlarının tarayıcılarını (Chrome, Safari vb) kullanmalarını öneriyoruz. Mobil uygulamada sorun yaşanma riski bulunduğundan sisteme, telefondaki Chrome, Safari vb tarayıcıları kullanarak https://oys.akdeniz.edu.tr/ adresinden girilmesi önemle rica olunur.

• Sınav esnasında öğrencinin cihazında başka herhangi bir sayfanın açık kalmaması, sınav süresince başka sayfaya/uygulamaya geçilmemesi gereklidir.

• Sınavda 20 çoktan seçmeli soruyu cevaplamak için 40 dakikanız olacaktır.

• Sorular daha önce vize sınavınız için sizlere duyurduğumuz gibi ilk 7 hafta konusunu kapsamaktadır.

• Sistemde yaşanabilecek teknik sorunları göz önüne alarak sisteme toplam 2 kere giriş hakkınız olacaktır. Ancak ikinci hak yanlızca sistemden kopma durumunda kullanılmalıdır.

• Eğer 2 girişinizde de sistem sizi atarsa ekran görüntüsü almanız gerekmektedir. Daha sonra bu ekran görüntüsünü de ibraz ederek 3 iş günü içerisinde bağlı bulunduğunuz fakültelere itiraz edebilirsiniz.

Hepinize başarılar dileriz.

Uluslararası standartlara uygun nitelikli insan gücü yetiştirerek çağı yakalayan, gelişmeye açık, iş dünyasının gereksinim ve isteklerini karşılayabilecek düzeyde, rekabet gücü olan ve benzer alanda eğitim veren okullar arasında sanayi ve hizmet sektörünün tercih ettiği; ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir eğitim kurumu olmaktır.

Akdeniz Üniversitesi - Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi, Palmiye Caddesi, Çallı Mevki No: 43 - 07030 Muratpaşa / ANTALYA