Akdeniz Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencileri ‘Geleceği Yeniliyoruz’ adlı sosyal sorumluluk projesi ile Aksu ilçesine bağlı Kumköy ilk ve orta okulunu yenilediler.

Halkla İlişkiler ve Kampanya Tasarımları dersi kapsamında gerçekleştirilen projede öğrencilerin daha motive edici bir ortamda eğitim alabilmeleri için okulun tüm eksikleri giderildi. Okulun eski perdeleri daha modern renk ve uygun kumaş ile ‘Gala Perde’ tarafından yenilendi. Sınıfların kapıları Mustafa Kemal ATATÜRK portreleri ve sözleriyle ‘Oluşum Dijital’ sponsorluğunda giydirildi. Anasınıfı öğrencileri için eğitici oyuncak ve kitap yardımı yapıldı. Okulun zarar görmüş korkuluk demirleri yerine yenileri takıldı. Yetersiz olan spor malzemeleri Antalyaspor sponsorluğunda giderildi. Okulun dış cephesi ve bahçe duvarları çeşitli boya firmalarının katkılarıyla öğrenciler tarafından boyandı. Mıntıka  temizliği yapılarak bahçe çiçek ve fidan dikimi ile güzelleştirildi. Okulun bulunduğu köyde, öğrencilerin okul sonrasında zaman geçirebilecekleri bir alan olmadığı için oyun parkı inşa edildi.

Yapılan projenin açılış töreni Kumköy İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Açılışa Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman GÖKÇEN, Aksu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan KÜRLÜ, Antalya Bisikletliler Derneği üyeleri, okulumuz Halka İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ve köy halkı katıldı. Konuklara okul gezdirilerek yapılan yenilikler ve projenin amacı anlatıldı. Oyun havaları ve şarkılar eşliğinde konuklarımız eğlenceleri dakikalar geçirirken okulun yeni hali katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Projedeki arkadaşlarımız çeşitli kostümler giyerek çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağladılar. Geleceğe umut olan öğrencilerimizin sevinçleri görülmeye değerdi. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman GÖKÇEN proje sahiplerine azim ve başarılarından dolayı tebrik ederek teşekkür belgelerini teslim etti.

Projenin tamamlanmasının ardından okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman GÖKÇEN, Türk toplumunun en önemli özelliklerinden yardımlaşmanın gün geçtikçe kaybolduğunu ifade ederek, “Böyle bir zamanda bu güzel alışkanlığımızı bizlere hatırlatan genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde burada eğitim alan yavrularımız daha güzel fiziki ortamlarda eğitim alma imkanı bulacak. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kumköy ilkokul ve ortaokul müdiresi Esma Yeliz Özen ise;

‘Okula yeni atandım, yapılması gereken birçok şey vardı ve bu süreçte sizler karşıma çıktınız. Bu projeyi yapacağınızı söylediğiniz gün hem okul adına hem de kendi adıma çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bazı olumsuzluklara rağmen pes etmeyerek başarılı bir sonuca ulaştınız. Geleceği yenileyerek geleceğin umudu oldunuz, sizlere öncülük eden Öğr.Gör. Özlem MANSUROĞLU’na ve siz değerli proje ekibine çok teşekkür eder ve başarılarınızın devamını dilerim’ dedi.

Akdeniz üniversitesi Öğr.Gör. Özlem Mansuroğlu;

‘Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attığımız için kendim ve öğrencilerim adına çok mutluyum. Öğrencilerimin bu projeyi başarıyla gerçekleştirmiş olmalarından dolayı, onlarla gurur duyuyorum. Ayrıca Kumköy Okulu müdiresi ve öğretmenlerinin bizlere bu konudaki destekleri için teşekkür ederim. Geleceğimize umut olan çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.’dedi.

Fen bilgisi öğretmeni Gülin Sevinç;

‘3 yıldır bu okuldayım, birçok yenilik yapmak istedim ancak hepsine yetişmem mümkün değildi. Siz bizim yükümüzü hafiflettiniz ve görevlerinizi çok başarılı bir şekilde yerine getirdiniz. Kendi adıma ve tüm öğretmenler adına hepinizi kutlarım.’dedi.

Okulun 8.sınıf öğrencisi Burak;

‘Okulumuzun rengi çok güzel olmuş çok beğendim. Sizleri de çok sevdik. Bu sene mezun oluyoruz ama kardeşlerimize böyle güzel bir okul yaptığınız için çok mutluyuz ve size çok teşekkür ederiz.’dedi.

Proje ekibi;

Kumköy İlkokulunu ve Ortaokulunu yenilemek için başlatılan çalışmalara katılmaktan gurur duyduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri “Kardeşlerimizi mutlu etmek ve iyi bir eğitim için motivasyonlarını sağlamak adına bu kampanyayı yaptık. Onları mutlu görmek çok güzel bir duygu. Öğr.Gör. Özlem MANSUROĞLU ve sponsorlarımız projede bize çok destek oldular” diye konuştular.