7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü

Sivil havacılık programımız; havacılığın dünya’daki öncü kuruluşlarından ICAO’nun (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) kuruluşunun 50. yılı olan, 7 Aralık 1994’den itibaren tüm dünyada havacılığın farkındalığını arttırmak amacıyla ilan ettiği uluslararası sivil havacılık gününe istinaden, program hocamız Ali Ceyhun CAM’ın önderliğinde Türkiye de havacılığın, özellikle de sportif havacılığın (yamaç paraşütü, planör, gyrocopter, balon vb.) farkındalığını arttırmak için gece gündüz çalışan Türk Hava Kurumu Antalya Şubesiyle bir söyleşi düzenledi. Günün anlam ve önemine istinaden 19 yıla aşkın tecrübesiyle Esenboğa ve Antalya havalimanların da hava trafik kontrolörlüğü yapmış, kaptan pilot olarak da hayatına devam etmiş olan Fatih ERDEM hocamızı, özel bir havayolu şirketinde pilot olan Gökberk YÜCELİŞ’i ve gyrocopter pilotu Emre KOÇ’u ağırladık. Çok renkli geçen söyleşiye katılımıyla değer katan THK Antalya Şube Başkanı Vasıf YÜCELİŞ hocamıza da, havacılığa ve okulumuz öğrencilerine yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bugüne kadar ki etkinliklerin düzenlenmesinde yer alan kurum hocamız Ceyda ATMIŞ’a da teşekkür ederiz. Söyleşi sonunda yapılan çekilişlerle şanslı öğrencilerimize de hediyeler dağıtıldı. Öğrencilerimiz THK Montu, Gyrocopter uçuşu ve Yamaç paraşütü atlama sözleri aldılar. Bu güzel ve anlamlı gün için misafirlerimize, hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Linklerimiz

Akdeniz Üniversitesi
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi, Palmiye Caddesi, Çallı Mevki 07070 Muratpaşa / ANTALYA
Tel: 0 242 346 30 30